Skrivet av: LasseVbg | april 11, 2014

Hyckleriet når nya svindlande höjder

Jag läste på SVT idag att Ryssland, dvs. elake Putin, har hotat att stänga av gasleveranserna till Ukraina om inte obetalda räkningar betalades. USA har reagerat starkt på det här.  I ett uttalande från landets utrikesdepartement fördöms ”Rysslands försök att använda energi som ett maktmedel”.

Ja det är ju fantastiskt. Jag trodde ju att det var så det fungerade på en marknad i ett kapitalistiskt system. Om man inte betalar för sig så blir man utan. Så fungerar det för i alla fall mej när jag åker till bensinmacken.

Eller är det bara när energi används som  maktmedel som det är fel? När USA använder sig av invasioner, krig och  att ge pengar till NGO:s och andra organisationer för att  störta en regering (inte minst i Ukraina) är det maktmedel som är helt acceptabla?

USA kanske kan hjälpa Ukraina med sina räkningar om de nu är så bekymrade. Dom hade ju råd att pumpa in 5 miljarder dollar som hjälp för att få igång oroligheterna i Kiev.

Det här hyckleriet är ytterligare en i raden i hela Ukraina-krisen. När ryska trupper tog kontroll över Krim fördömde USA:s utrikesminister John Kerry Rysslands ”otroliga aggressionshandling” i tv-kanalen CBS:s program ”Face the Nation”:

– ”På 2000-talet beter du dig bara inte på 1800-talsvis genom att invadera ett annat land med en fullständigt påhittad förevändning”.

Om man som amerikan uttalar sig på detta sätt när vi vet hur mycket som ljögs inför invasionen av Irak och bombningarna av Libyen så säger det att han inte har alla hästar i stallet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier