Skrivet av: LasseVbg | augusti 31, 2017

SR och SVT

Det är ganska uppenbart att SVT och SR är besatta av USA. Det visade sig inte minst under USA-valet när man rapporterade som galna och spenderade timmar att älta alla aspekter av valet.

Nu när orkanen Harvey attackerar USA så är det också långa och detaljerade rapporter från Texas och Louisianna. Flera minuter i morgonekot och sen ytterligare 7-8 minuter efter ekot i P1 morgon. Drabbade får uttala sig och reportern får översätta vad de säger.  Vi får höra om vatten som tränger upp mellan golbrädorna och frivilliga som anmäler sig för tjänstgöring. Trump lovar pengar men republikaner har vid tidigare katastrofer röstat emot att hjälpa med pengar. Allt det här mycket därtill får vi veta. Men USA är ett rikt land som inte borde ha några problem att ta hand om detta. Varför skulle det vara så intressant för oss?

Samtidigt är det stora översvämningar i södra Asien och halva Bangla Desh ligger tydligen under vatten. Hur många som dött vet jag men inte från nån rapport i SR. Mer än 1200 döda och miljoner evakuerade rapporteras det om.

sub-buzz-14671-1503991501-18

991-ratio-navodneniia

I Sierra Leone dog 500 personer och 600 saknas i översvämningar men där är det ingen som intervjuar de drabbade. På sin höjd korta rapporter och korta artiklar i SVT och SR. Lite skamligt tycker jag.

SVT och SR borde se mer på sitt uppdrag att rapportera och skapa kunskap om andra områden i världen än USA och Europa. För nu är det ju så att rapporteringen från USA är mer omfattande än från övriga världen (Europa borträknat).

I morse hörde jag i P1morgon att Kambodja hade börjat införa vissa restriktioner i landet som enligt inslaget hotade de demokratin och mänskliga rättigheter. Bl.a. hade dom dragit in sändningstillståndet för radiostationen Voice of America. Det kommenterades med att nu minskade de oberoende rösterna i landet. Oj tänkte jag, VOA oberoende? Spännande beskrivning på den propagandamaskinen.

Inslaget om Venezuela hade två stycken figurer där den ena var anhängare till oppositionen och den andra starkt kritisk till ”regimen” som han uttryckte sig. Venezuelas regering är ju nu klassad som en regim för att vi ska veta att de är ”the bad guys”.

Men som vanligt fick ingen som stödde regeringssidan vara med och ge sin syn på saken. Och från programledaren kom inget om att regeringen inte är här och kan försvara sig, som dom brukar använda för att få tyst på kritiker när det passar. Nej, dom två fick mala på oemotsagda. Opartiskt?

Dagens idiot:

GKK718: Han kom upp i arslet bakom mej när jag höll på att köra om i 110-120 km/tim. Jag markerade med bromsljuset vilket han sket i och sen hade han mage att tuta när han körde förbi mej.  Duktig pojke, Bengt från Upphärad.

gkk718


Lämna en kommentar

Kategorier